Du eier mer enn du tror

… og i hvert fall mer enn hva forsikringsselskapet ditt tror.

Visste du at du stort sett kun får erstatning for det du kan dokumentere? Ved sykdom, brann, tyveri eller en naturkatastrofe er det derfor lurt å ha dokumentert alle dine eiendeler – på forhånd!

Oversikten over dine eiendeler kan opprettes på flere måter, men forsikringsselskapet If anbefaler deg å ta «tingfier»: altså selfie–bilder av eiendelene dine. Deretter lagrer du bildene trygt i skyen, slik at det blir det enklere for deg å gi forsikringsselskapet en oversikt over alt inventar og innbo som har gått tapt.

På tross av rådene fra forsikringsselskaper viser en undersøkelse fra If at kun 1 av 5 personer tar tingfier! Derfor har vi satt opp en sjekkliste for deg.

Hvordan tar jeg en tingfie?

Bildene trenger ikke være profesjonelle. Det viktigste er at du tydelig kan se eiendelene.

  • Ta frem mobilkameraet og beveg deg systematisk gjennom huset, rom for rom.
  • Ikke glem å ta med alt som ligger i skuffer og skap.
  • Ta både oversiktsbilder og nærbilder. Dersom du har elektronikk eller annet med serienummer på, kan det være lurt å få det tydelig med på bildet.
  • Har du arvegods eller annet med stor affeksjonsverdi kan det være lurt å ta et ekstra bilde, for minnets skyld.
  • Last opp bildene et trygt sted, kanskje i en digital safe som Lifeplanner?

Hva er Lifeplanner?

Lifeplanner er en digital safe hvor du trygt kan lagre din viktigste informasjon. Like sikkert som en bankboks!

Testamente, ektepakt eller forsikringer? I safen finner du flere rom som du kan benytte deg av, for å organisere informasjonen din. Dette gjør at du enkelt kan finne akkurat det du trenger – lett tilgjengelig.

Sharing is caring – og i tillegg trygt og enkelt.

Din viktigste informasjon er ofte også den mest ‘hemmelige’ og vanskelig for dine nærmeste å finne. Dette på tross av at det kanskje er de som må ta ansvaret og hjelpe deg i en vanskelig situasjon! I din Lifeplanner kan du derfor dele din informasjon med andre, og du bestemmer selv med hvem. Lifeplanner-safen er nemlig helt trygg, med BankID-pålogging både for deg og den du deler med. Best av alt – dere slipper å huske på brukernavn og passord.

Ikke vent til neste år!

Neste år har du fått Covid–vaksine og er kanskje et annet sted enn hjemme i stuen? Da er det godt å vite at dine eiendeler er trygt dokumentert i safen din, hvis noe skulle skje mens du slapper av på stranden. Prøv ut Lifeplanner gratis i 30 dager, og bli hektet på å organisere din informasjon!

Du vil også kanskje like